Opinionsblogg

Kränkta män fights back

 
 
Tidigare i veckan så skrev jag ett inlägg där jag ifrågasatte varför många väljer att INTE vara feminister. Här nedan ser ni några av alla briljanta svar jag fick på den frågan från kränkta män. Läs och njut!
 
Svar: Snälla Alexander, kan vi bestämma att du i framtiden LÄSER mina inlägg om du vill kommentera dem och att du annars håller käften? 
 
Svar: Att jämföra Sverigedemokraternas bruna historia (vilken för övrigt inte enbart är historia utan syns i varje uttalande de gör även idag) med en kamp som kämpar för raka motsatsen, dvs alla människors lika värde och rätt att existera på samma villkor, är inte bara korkat utan även jävligt trångsynt.
 
Svar: Fel. Det som förvirrar är de snäva normerna och alla de miljontals krav som kvinnor måste leva under. Feminister kämpar för att kvinnor ska kunna vara PRECIS som de vill och inte behöva passa in i din eller någon annan gubbes syn på hur kvinnor borde vara. 
 
Svar: Om vi bortser från din helt orimliga jämförelse så vill jag bara säga: vilken klippa du är Johan! Vi bestämmer oss helt enkelt bara för att patriarkatet inte finns och vips så kommer förtrycket och alla orättvisor att försvinna, att vi inte tänkt på det här tidigare?!
 
Svar: Tim, jag tror du kommit fel. Forum för eurocentriska, spegelbildsrunkande fascister hittar du på flashback.
 
 
Svar: Tack Mats. 
 
Svar: Toppen att bara tycka att allt borde vara bra och rättvist och inte ta någon som helst ställning för att det ska kunna bli så, effektivt om inte annat!
 
Svar: Lina, I love you. 
 
 
Svar: Måste nästan ge cred för en av de mest idiotiska jämförelser någonsin. 
Svar: Tomas, du vet att man inte själv får bestämma vad namn betyder? Feminismens betydelse förändras inte för att du tycker något om den. 
 
 
Svar: 
Kvinnor är underordnade män + feminister tycker att kvinnor ska ha samma rättigheter som män och kämpar för det
= feminister hatar kvinnor(?).
 
Johan, har du hört talas om det här med logik någon gång?

Alltså ärligt talat, självklart ska människor få tycka olika och det är viktigt att diskutera saker och ting men det finns en gräns. Det går inte att diskutera med människor som inte har någon som helst verklighetsuppfattning, som inte ens läser inlägg innan de kommenterar och som tror att man hittar sanningen på flashback. Till dessa personer tillägnar jag denna bild: 
 

 

Kommentarer

#1 - Daniel

Tråkigt att du bemöts med hat - sånt är bara trams och det säger mer om avsändaren än dig.

Men det är också tråkigt att du inte bemöter de fakta jag skrev som svar på ditt inlägg.

Det du beskriver som självklarheter, stämmer inte och redan där finner många en orsak till att misstro alla som kallar sig feminister. Som jag sa då, feminismen har åstadkommit otroligt mycket bra och viktiga saker.
Men jag kan inte förstå vad som hände sedan. Stora feminister som Erin Pizzey mfl har vänt feminismen ryggen och sällat sig till gruppen som kraftigt kritiserar den politiska debatt som förs. En debatt som alltför ofta består i vilseledande propaganda, halvsanningar eller tom ibland rena lögner för att inte tala om personpåhopp. Känns det sunt?

Om fler "släppte sargen" och vågade sig ut på isen så att de såg vad forskning faktiskt visar, kanske rent av vågade lyssna på vad männen som kritiserar feminismen faktiskt säger. Så tror jag att vi skulle kunna komma framåt. Men just nu står ni i en skyttegrav och skriker att ni har rätt och alla som inte tycker som vi har fel.

Då är det inte så konstigt att folk reagerar eller hur?


/Daniel

#2 - Veronica Pettersson

Haha, dessa kommentarer var ju rätt roande. Fast samtidigt skrämmande hur skev verklighetsuppfattning män kan ha om feminism. Dina svar var i alla fall grymma!

#3 - Kvinnotankar

Det är "kvinnor" som du som fördärvar för oss andra. Dina svar på inläggen ovan säger mig att du försöker vara "lika tuff som vissa män" "lika otrevlig som vissa män" DU ger kvinnor och feminismen dåligt rykte!
Det blir inte seriöst!

#4 - Johan Åhström

Här finns en kvinnlig feminists artikel om lögner som feminismen fortfarander driver, trots att det motbevisats. Bl.a. Lönefrågan.
http://time.com/3222543/5-feminist-myths-that-will-not-die/

Ingen feminist har kunnat berätta när en svensk kvinna inte har samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter som en man... så det där du skriver att "orättvisorna försvinner" verkar ha inträffat redan.
Det har inte alltid varit så. I 100 års tid har ett kön tvingats jobba gratis för staten i ett år. Det är borta nu sedan 2009, men mitt år får jag aldrig tillbaka.
Vi har redan samma lön för lika jobb, enligt JämO och Gudrun. Det är viktigt för feminister att släppa den pucken om de ska kunna ses som trovärdigare.
http://time.com/3222543/5-feminist-myths-that-will-not-die/

Feminister vill förbjuda en kvinna att klä sig som hon vill när hon gör reklam.. trots att Zlatan kan göra reklam för volvo i bara kalsonger. Jag tycker att en kvinna ska få kunna ha bikini när hon gör bikinireklam, men det vill inte Gudrun. Googla Gudrun förbjud bikinireklam för källa.

Feminism = Genusvetenskap = Marxism = Religion.

Feminister är människor som ser kvinnor som underordnade män. Det är en kvinnohatisk människosyn av feministerna. Logiken håller. Det är bara ännu ett bevis på den dubbelmoral som feminister dras med.

Offermentaliteten gör att feminister ser kvinnor som lägre stående... trots att det skiljer mer mellan individer än mellan grupperna. Struktur funkar inte... det är bara något rasister använder sig av.
Det finns vissa kvinnor som har mer makt än de flesta män, och vissa män som kör fulare bilar än de flesta kvinnor. Strukturer är bara ett annat ord för fördomar.

#5 - Barny

@kvinnotankar.

Jag måste ha missat den dagen vi valde Matilda till att representera halva mänskligheten och vara frontfigur för en politisk rörelse. Vidare är det "idioter" som du som missar poängen och ger internets användare ett dåligt namn!
Det är inte heller seriöst.

#6 - Angelina Lundholm

Folk är riktigt löjliga som är så respektlösa inför den utsatthet flickor och kvinnor utstår, tror inte riktigt de ser problemet eller bara håller på att skojar omkring, undertiden utsätts flickor och kvinnor runt om världen för sånt de inte önskar kvinnorna i sina lev får uppleva.

#7 - Angelina Lundholm

sina liv*

#8 - Pussytive

@Daniel: Det du skrev i tidigare inlägg:

"Intressant. Då borde rimligtvis den psykiska hälsan minskat i takt med att mansnormen mjuknat och vi blivit mer jämställda?
Men så är det ju emellertid inte utan i själva verket så är det precis tvärtom så det resonemanget håller inte. "

- Att mansnormen inte mjuknat beror ju inte på att inte feminismen inte har en stor betydelse? utan helt enkelt för att inte alla uppenbarligen är feminister och för att kvinnor /feminister fortfarande kämpar för att ta plats. Feminismen vill att ha jämställdhet mellan könen och ta bort destruktiva könsnormer ( och mansnormer) . Men vi är inte där än.
- och vad menar du med att könsmakt och patriarkat är "luddiga uttryck"? Så enligt dig existerar inte dessa? förtrycks inte kvinnor eller är på något sätt underordnade männen i samhället? och tänkt inte heller bara på Sverige utan i världen.
- däremot kan jag hålla med att ja ibland är det alldeles för mycket personliga påhopp osv., som inte tas seriöst. Men min uppfattning är att de argument som kommer ifrån "icke-feminister" ofta är svåra att ta på allvar och att det saknas kunskap. T ex av många av kommentarerna att döma ovan från män saknar de logik eller bemöter inte argumenten i inlägget på ett konstruktivt sätt.

#9 - Richard

Nja jag är väl inte feminist vet inte hur jag skulle vara för att vara feminist. Men i mitt vardagsliv försöker jag respektera alla människor oavsett kön, religion, politisk åskådning eller härkomst.

Men som någon skrev så säger det en hel del om dom som skriver en massa skit. Tror dock inte lösningen är att raljera över en där typen då känner dom sig bara ännu mera utsatta och motståndet för förändring till det "bättre" vad det nu må vara blir ännu svårare att genomföra.

#10 - Mohammed

Feminister har det så bra idag att de går runt och hatar män hela dagarna. Ni klarar ingenting utan män, vi har gett er allting. Allt du rör vid varje dag är skapat av män, inklusive du själv. Män är bättre på allting utan att ta hand om barn.

#11 - livetmedbordercollie.emmieswords.se

Jag undrar ibland vart vi är pä väg. Så fort man har en åsikt som inte passar in eller är lite vriden åt höger så drar många sitt fina argument " du är rasist"... de bara att läsa kommentarer i din fina blogg sä ser man ju hur fel det är i Sverige, det fria ordet finns snart inte kvar.
Ha en bra helg!

#12 - philip

Jämställdheten mellan man och kvinna är väll inte stor? Isf vilka kategorier är inte jämställdhet lika hos kvinna och mannnen?

Jag har läst hela din artikel 😊

#13 - Tess

Intressant att så många cis-män minsann vet exakt hur det är att vara kvinna. Till och med mer än kvinnorna själva :-p

#14 - Anonym

Jag älskarrrr dig, så fantastiskt bra svar

Kommentera