Opinionsblogg

Sluta dalta med rasister

Häromdagen hamnade jag och en bekant i en diskussion angående Sverigedemokraterna. Vi var rörande överens om det faktum att det är ett rasistiskt och fascistiskt parti men när vi började prata om hur man ska bemöta Sverigedemokrater och rasism överlag så gick våra åsikter åt helt olika håll. 
 
Min bekanta tyckte att hur fel man än tycker att någon har så är det viktigt att komma ihåg att alla har rätt till att yttra sin åsikt och att det är inte upp till mig eller någon annan att bestämma vem som har rätt att uttala sig. Det här håller jag inte alls med om.
 
Missförstå mig rätt, jag tycker självklart att alla måste få tycka och tänka vad de vill och att yttrandefriheten är oerhört viktig, men inte till vilket pris som helst. Rasismen i Sverige blir mer och mer synlig och speciellt på internet, här har rasisterna sin frizon och kan skriva precis vad som helst. När de sedan ifrågasätts så gömmer de sig bakom yttrandefrihets-skölden - "jag får tycka vad jag vill, det är ett fritt land".
 
Vad dessa yttrandefrihetsförkämpar dock verkar ha missat är att det som de sysslar med är hets mot folkgrupp vilket är olagligt i Sverige och att vi har yttrandefrihet innebär inte att man får bryta mot lagen. Det konceptet kan inte vara så svårt att greppa. Värt att nämna är också det faktum att det här med att värna om de svenska värderingarna ofta är så väldigt viktigt för dessa rasister men ändå har de inga som helst problem med att bryta mot den svenska lagen, ganska så motsägelsefullt kan jag tycka. 
 
Att de vågar bryta mot lagen är dock inte konstigt alls då deras beteende sällan leder till några konsekvenser överhuvudtaget. De kommer undan gång på gång och det är inte bara ordningsmakten som är alldeles för slapphänt här utan det gäller överallt i samhället. Jag vet inte hur många gånger jag hört rasism ursäktas, tillexempel med att den beror på okunskap, att rasister inte kan hjälpa att de beter sig som svin eftersom de helt enkelt inte vet bättre. Självklart är det så att okunskap kan leda till rasism men det var länge sen det slutade fungera som en legitim ursäkt. 
 
Kan man använda internet till att sprida rasism och hat så kan man också använda internet till att läsa på och skaffa sig faktisk kunskap (OBS att "kunskap" från flashback eller avpixlat inte räknas). Det är väl det minsta man kan begära? Att människor innan de uttalar sig om samhällsfrågor faktiskt på riktigt sätter sig in i dem? Vill man inte göra det så får man helt enkelt låta bli att uttala sig, svårare än så är det inte.
 
En annan vanlig ursäkt som används för rasister är att de är rädda, att invandringen skrämmer dem och att de handlar därefter. Detta är dock, vad de än vill få det att framstå som, inte ett rimligt argument för att handla rasistiskt. I relation till de människor som flyr för sina liv från länder i krig och misär har dessa rasister ingenting alls att vara rädda för. De har ingen rätt att tycka synd om sig själva eller försöka få det här till att handla om dem.  
 
I samband med att rasismen konstant ursäktas och blir mer och mer accepterad så sker detsamma med Sverigedemokraterna. Genom misslyckandet med löftena om nolltolerans visar de sverigedemokratiska medlemmarna och riksdagsledamöterna gång på gång upp sina sanna färger men trots detta så blundar obehagligt många människor för det faktum att det här är ett rasistiskt parti. Och vi behöver inte gå speciellt långt bak i tiden för att se vilka fruktansvärda konsekvenser ursäktande och ökande acceptans av rasism och ett rasistiskt parti kan leda till. 
 
Daltandet med rasister måste helt enkelt få ett slut. I dagens informativa samhälle så finns det inga ursäkter, att vara rasist handlar rätt och slätt om ett aktivt val. Och det är ett val som vi som inte är rasister måste visa noll tolerans emot, alltid. Det här med att "alla måste få tycka vad de vill" får aldrig bli viktigare än människors lika värde, isåfall kan yttrandefriheten dra åt helvete. 

Kommentarer

#1 - Thomas

Och det är inte hets mot folkgrupp när alla Antirasister och vänsteranhängare anklagar alla som värnar om sitt land för att vara rasister, även om dom egentligen inte är det?
Vet du om hur många som blir felaktigt anklagade för att vara rasister i dagens läge, när det egentligen handlar om något annat än rasism?
Det såna som du sysslar med att försöka skrämma folk till tystnad som har en åsikt som avviker från er.
Så beklagligt.

#2 - Anonym

om du nu inte tycker att yttrandefrihet är så viktigt varför flyttar du inte till Turkiet elr Saudi Arabien? du är värre än dom du hatar och du är samtidigt så trångsynt att du inte kan se dom legitima anledningar som i många fall kan leda till rasism men vem kan klandra dom? Om jag någonsin har en dotter elr son så vill jag att dom ska kunna vara hur dom vill vara utan att få dödshot elr bli dödade pga av om dom gillar samma kön elr inte har på sig rätt kläder. Islam sprider sig och kommer fortsätta att sprida sig, kolla bara på Iran och hur det har förändrats sedan 60-70 talet, kolla också på alla länder som under årens gång fått högre och högre muslimsk befolkning och vad smo under denna tiden hänt med dom som tycker annorlunda. Du är den Svenska vänster versionen av en amerikansk redneck som aldrig gick i skolan men du är bara en av dom blinda massorna. mvh
PS
Kommer inte att använda min riktiga email då jag vet hur ni på vänstra sidan gillar att hänga ut folk som tycker annorlunda.

#3 - Kristoffer

så.. det är ok att tycka vad man vill så länge man tycker som dig ?
eller vad menar du ?

Vad är skillnaden på detta och tyskland under 1:a 2:a världkriget ?
du får tycka vad du vill så länge du hatar judar ?

Detta är dagens ungdom i ett jävla nötskal.
Yttrandefrihet får ALDRIG röras, inte tummas på i minsta lilla sak.
tycker du inte om invandrare så gör du inte det. det är helt upp till dig.
gillar du bara gröna människor så är det helt upp till dig.

är det ok för mig att säga att SD inte är rasister ?
är det ok för mig att säga att M är rasister ?
Är det ok för mig att säga att V är ett parti som saknar grundläggande baskunskaper om hur en värld egentligen fungerar ?

Ska vi fråga dig om detta ?
du pratar om hets mot folkgrupp som om SD har detta i sin agenda ?
Du tolkar saker på ett sätt andra på sitt.
Extremister tolkar koranen / bibeln och andra sagor på ett sätt som för mig är totalt efterblivet. andra tolkar det som något annat.


Läs på lite är du snäll. kom med något konstruktivt.
Frihet är något Man kämpat och kämpar för på många ställen. frihet är olika för olika människor.

/konfunderad över hur framtiden ska bli med folk som tänker på ditt sätt.

#4 - Thorsen Zakariasson

#1 Thomas och # anonym: Det är märkligt att Thomas skriver om att "skrämma till tystnad" och anonym om yttrandefrihet. Den senare kan vi egentligen helt ignorera då denne själv bevisat att den inte begriper vad yttrandefrihet egentligen innebär. Thomas däremot; på vilket sätt blev du skrämd av artikeln? Vad var det i den som fick dig att känna dig hotad? Vilka blir felaktigt anklagade för att bara rasister? Jag får den uppfattningen att du helt enkelt inte förstår vad rasism egentligen innebär.

#5 - johan henriksson

Asså. Först o främst vill jag citera Bert Karlsson. "Rasist e Sveriges mest missbrukade ord.". För det andra e de inte dubsom e facsisten som inte låter folk värna om sitt land. Flicka lilla,arbetar du ens. O nu menar jag inte på ngt jävla HVB hem som bara e en belastning för våran redan pressade ekonomi. Öppna ögonen människa. Man e inte rasist om man värnar om att ha ett fungerande välfärdsystem. Man e inte rasist för man inte vill ha krigsbrottslingar i Sverige. Man e inte rasist för man värnar om våran kultur som försvinner mer o mer pga sådana listiga. Människor som dig. E inte rädd för att skriva mitt riktiga namn då jag ej är rasist. Du kanske själv skulle fundera på att felet ligger ngn annanstans. Mvh Johan

#6 - Krister Palm

Hej, alldeles riktigt.
Det var bra förklarat.

#7 - M Johansson

Tack för ett välskrivet inlägg, ett bra ställningstagande.

#8 - Urk

Ohh my god..väx upp flicka lilla...
Har du ens gått ut skolan än så sitter du här och försöker undervisa!

#9 - Fan

Nej Thomas, det är INTE hets mot folkgrupp, eftersom "Sverigevänner" som du inte räknas som en folkgrupp. "Sverigevänner" är inte heller en marginalisera, utsatt grupp utan snarare en samling mycket privilegierade människor som dessutom har möjlighet att läsa Sveriges lag själva. Ta en titt på vad det faktiskt står i lagen om både yttrandefrihet och hets mot folkgrupp innan du uttalar dig mer i frågan.

Och du "Anonym" #2, om du någonsin skulle få en dotter eller son, så kan det mycket väl vara så att de växer upp till att bli människor som kämpar för mänskliga rättigheter, så du och dina "Sverigevänner" kanske ska sluta utsätta sådana människor som din potentiella son eller Matilda som driver den här bloggen för dödshot, så skulle Sverige bli mycket säkrare.

#10 - Hmm

Två av mina invandrar grannar röstat på SD..
Några av mina invandrarvänner röstat på SD...vad gör detta till dem?
Har du nångång hört snacket från en kurd riktat mot en muslim?
Då pratR vi brutal rasism..!

#11 - Johan

Fast anonym. Du skriver att du vill att din dotter eller son ska få vara hur dom vill när dom växer upp. Rimmar inte det jävligt illa med alla dödshot som väller in så fort någon kritiserar SD? Det scenariot du föreställer dig i framtidnen finns redan idag. Här. I vårt sverige. Men det är inte muslimer som hotar. Det är "sverigevänner"

#12 - Anonym

Fast anonym. Du skriver att du vill att din dotter eller son ska få vara hur dom vill när dom växer upp. Rimmar inte det jävligt illa med alla dödshot som väller in så fort någon kritiserar SD? Det scenariot du föreställer dig i framtidnen finns redan idag. Här. I vårt sverige. Men det är inte muslimer som hotar. Det är "sverigevänner"

#13 - Peter

Lika smarta som vanligt! Till dig Tomas som var först ut att erkänna hur korkad du är. Rasister är inte en folkgrupp, så om någon tycker illa om rasister ( som ju borde vara fullt naturligt ) så är det inte hets mot folkgrupp!

#14 - Kenneth A

Tack för ett bra inlägg i debatten! Detta har jag påpekat om och om igen: Yttrandefriheten innebär inte att det är tillåtet att säga vad som helst, när som helst och hur som helst. Det finns begränsningar i lagen vilket merparten av folket som drar "yttrandefrihets-kortet" verkar missa totalt.

Till #1 - Thomas: NEJ! DET ÄR INTE HETS MOT FOLKGRUPP ATT KALLA NÅGON FÖR RASIST! Läs på lagtexten vad den innebär. I korthet så innebär "hets mot folkgrupp" att du skall i tal och/eller skrift attackera en hel folkgrupp såsom samer, judar, romer. Det är en folkgrupp. En enskild person är aldrig en folkgrupp.

#2 - Anonym: Du har uppenbarligen missat fullständigt att trots att islam är en relgion som är långt större än kristendomen så är det människor hemmahörande i kristendomen som står för de största folkmorden och terrorhandlingarna i världen, så det finns inga belägg för att säga att bara för att det blir fler muslimer i världen att det blir sämre pga det. Du har beklagligtvis gått på den stora myten som trummas av SD-folket/nazisterna. Vakna och läs på.

#15 - Karl Jimmy Sten Windeskog

Matildas okunskap är skrämmande. Hon tror verkligen att all kritik mot mångkultur är hets mot folkgrupp och olagligt. Så tänker bara någon som avskyr demokratin.

#16 - Kurt

Jag tycker ni tycker ganska lika, men anda brakar ni om smasaker. Alla fanatiker, ar egentligen farliga, for dom ser inte skillnaderna, lyssnar inte, vill inte. Gick just ur en debattgrupp for om man inte tyckte som dom sa blev man nast intill hotat. Yttrande frihet och manskliga rattigheter dras idag juridisk i langbanks snack. I Brasilien sitter det mer an 10 st i kongressen som har frigang fran fangelset pga korrumption/maktmissbruk men dom har samma manskliga rattigheter att ga till sitt jobb som alla andra...... dvs man har domda gangsters i regeringen. Vad ar meningen med att lagar mot hets mot folkgrupp om aldrig nagon blir domd ? Rubriken ar bra sluta dalta med...... folj svensk lagstifning.

#17 - Lars Karlsson

Sverigedemokrater, ni måste lära er att läsa hela inlägg, inte bara stycken!
Det står tydligt i bloggen att den yttrandefrihet som är inom lagen ska värnas och bevaras.
Men man får inte hata, sprida lögner med tydlig agenda, hetsa mot folkgrupp mm.
Detta är straffbart enligt lagen.

Anonym tar upp islam i Iran utan att kunna den faktiska historiebeskrivningen, då blir det alltid fel.
Ni måste sluta upp att vara historielösa och faktaresistenta för att kunna tas på allvar när ni kommer med era så kallade fakta.

Kristoffer: Du får stå på torget och skrika om vilka partier du tycker är rasister.
Dock borde du då ha exempel på varför de är det. Att säga att SD är ett rasistiskt fascistparti är inte ett dugg kontroversiellt då partitoppen hela tiden bevisar att SD är just detta.
Sedan är ju SD-svansen förmörkade bortom allt räddning.
SD är ju experter på att feltolka Koranen och därigenom sprida rädsla och hat.
Om ni gör det av extremist eller inte kan väl diskuteras, däremot görs det av en ideologiska skäl.

Urk: Måste man ha examen för att fatta sunt förnuft?

#18 - Anonym

Varför verkar så många personer tro att yttrandefrihet innebär att du får säga vad du vill och att ingen får säga emot dig? Yttrandefriheten ger dig bara rätt att uttrycka din åsik, så länge du inte bryter mot andra lagar, men den ger också mig rätt att kritisera det du säger eller argumentera emot det du säger.

#19 - Anonym

Mycket bra inlägg Matilda! Och jag och de flesta människor håller med dig. Så självklart egentligen att yttrandefrihet inte gäller till varje pris. Det är ju därför vi har lagen mot diskriminering! 👍

#20 - P

Somliga vet inte vad YGL egentligen innebär och gör egna tolkningar. Andra (eller är det samma personer?) klarar inte att tolka skriven text varpå de klassiska halmgubbarna reinkarneras. Ujujuj...

#21 - Malin

Bra text!
Thomas, politisk tillhörighet ingår inte i den definitionen "folkgrupp" som lagen ska skydda.
Som svar till kommentaren från "urk": hur är någons ålder och utbildning relevant i ett inlägg som bygger på åsikter? Går gränsen för att ha rätt till åsikter och kunna uttrycka dem till en större publik vid avslutad grundskoleutbildning? Kanske gymnasieutbildning? Eller behöver jag minst 80.000 i CSN-skulder för att få uttala mig? Det är väldigt bra om du hör av dig till mig, för sånt är bra att veta i framtiden. (Förresten, jag skulle vara lite noggrannare med hur jag skriver innan jag skriker om krav på utbildning. Det kanske du också borde överväga. )

Som avslut lägger jag sarkasmen åt sidan. väldigt bra formulerat, Matilda! Fler behöver ha den inställningen. Till slut borde väl den mest tåliga offerkoftan slitas ut och sluta fungera.

#22 - Anna

Det är så skönt när andra sätter ord på ens egna tankar, så slipper man engagera sig i Allt.
Tack Matilda

Apropå utbildningar och utbildningsnivåer är det tydligt att Sveriges grundlagar borde diskuteras oftare, kanske t.o.m vara lika viktiga som multiplikationstabellerna 👍

#23 - Anonym

Du är bara bäst!
Tuff, klok och modig tjej! :-)

#24 - Elin

Hets mot folkgrupp: Du uttrycker en vilja att behandla personer annorlunda pga att personer som är av en viss:
- ras,
- hudfärg,
- nationellt eller etniskt ursprung,
- trosbekännelse,
- sexuell läggning
eller annan liknande omständighet.

Yttrandefrihetsbrott: Du har rätt att uttrycka din åsikt fritt så länge det inte gäller landsförräderi, spioneri, förtal eller brott mot annorlunda intressen såsom uppvigling eller HETS MOT FOLKGRUPP

Källor:
https://polisen.se/Lagar-och-regler/Om-olika-brott/Fakta-om-hatbrott/
http://www.manskligarattigheter.se/sv/de-manskliga-rattigheterna/vilka-rattigheter-finns-det/yttrandefrihet

#25 - Lars karlsson

Min fru kommer från ett land som är drabbat av islam och hon avskyr den religionen .

#26 - Lene

Bra att du vågar skriva. Har velat våga men är rädd för hot mot mina barn. Synd att många som kommenterar din text inte förstår den.

#27 - dan

enligt mitt tycke måste du vara en av de dummaste människorna som går i ett par skor

#28 - Hasse

Bra Matilda! Ett tips till er som ger er i kast med att argumentera med "Sverigevänner" Skriv inte så långa meningar och använd inte svåra ord. Det har ju en del inlägg här påvisat att det inte går fram riktigt.

#29 - Jonas.S

Kenneth A. Hur vore det om du själv läste på lite.............
Islam har ca 700.000.000 färre "anhängare" än kristendomen, inte så svårt att ta reda på om man bara bemödar sig lite ;)

#30 - Anonym sd jävel :)

Haha jag skrattar så jävla dum i huvudet du är! Det är bara folk som inte vill se sanningen som säger att Sverigedemokraterna är rasister och du kan inte göra ett skit åt Sverigedemokraterna och alla tusentals människor som håller med dem! Hoppas att du någonsin kommer att inse att sd inte är rasister, folk som jobbar i sd är vissa av de rasister men själva partiet är det inte! Så nu när du läst detta hoppas jag att du fattar, kram

#31 - Ben

Helt rätt Matilda, Det är dags att sluta dalta med alla extremister. SD och nazisterna å ena sidan sen har vi de muslimska fundamentalisterna ute i förorterna. De två grupperna behöver vi 87% av befolkningen sluta dalta med. Olaga hot, mordbränder och annat som SD svansen sysslar med. Sen har vi fundamentalisterna som sysslar med kvinnoförtryck och rekrytering till IS. Båda dessa grupper är ett hot mot riketssäkerhet och behöver handskas med därefter.

#32 - Anonym

Bra artikel! Är stolt över så underbar ung kvinna som vågar stå på det som hon tycker är viktig. Lycka till

#33 - Janne JoHansson

Till dan på kommentar 27
Vi förstår att du inte använder skor ;)

#34 - Tyler

Så många härskartekniker utnyttjas av de som skriver som ano här, även väldigt många grammatiska fel. Utifrån detta (utöver allt annat skräp man läser varje dag) drar jag slutsatsten att Sverige-vänner oftast är fiender till det svenska språket.

#35 - Roger

M.Wahl, ännu en i raden med skygglapparna på.
Hur länge ska det daltas med idioterna som kommer hit och ställer till oreda, våldtäkter, bilbränder, stenkastning var går gränsen för dig där du fått nog?
Större delen av svenska befolkningen är redan där, många tycker men tiger tyst för att inte bli kallade rasister, (rasist, det mest missbrukade ordet under 2000-talet.)
Dags att ta hårdare tag mot de otacksamma som kommit hit till vårt land och förstör, ett land som alltmer vittrar sönder och där det INTE finns en plats dessa personer.

#36 - Jonathan

Vart är det du vill komma med detta inlägget undrar jag då? Är det viktigt att du har rätt att bli förbannad på SD-anhängare eller är det viktigare att högerextremistiska-anhängare blir färre?

Det är beklagligt att så många har blivit förblindande av rädsla och blir matade med fel information. Jag förstår din frustration. Samtidigt så är det förståligt att folk blir rädda.

Jag tror inte att alla SD-hängare är rasister. Dem som öppet är bryter mot lagen och bör straffas därefter ja, men som du nämner finns det folk som bara är rädda eller saknar kunskapen.

Oavsett om du tycker det är en legitim anledning eller inte så finns det då alltså en anledning som inte grundar sig i hat mot andra folkgrupper.

Vad tror du hjälper att få tillbaka dem rädda och dem outbildade till rätt sida? Att vi utbildar och upplyser dem utan kunskap eller som blivit matade med fakta som inte stämmer?
Att vi hjälper dem rädda att se var faran verkligen ligger, eller
ska vi gå tillbaka till våra primitiva instikter och bara fortsätta hata, skrika och köra på vi-mot-dem taktikten?

#37 - Tommy

Helt rätt Matilda.
Rasism är en stundpunkt, som det tom finns lagskydd emot, men framförallt har alla rätt att säga emot en rasistisk åsikt. Något som rasisterna har svårt att tolerera :)

#38 - Maria R

Helt rätt Matilda.
SD-sekten tror blint på sin ledare kung Jimmie, allt han säger är alltid helt sant. Precis som scientologerna tutar de i folk att inte lita på nån utanför sekten.
Och så sprids lögner och rena galenskaper. För det har sekten bestämt.

Aldrig kunde jag tro att folk var så lättlurade. Att vi i Sverige skulle få en rasistisk religion.

Pinsamt är det. Särskilt för dem som blint har gått i fällan. Pinsamt.

#39 - Alex

Haha hur naiva kan folk vara. Det är fascister som Matilda och kastar tändvätska på den elden som är "rasism" och de vänder sig och gör samma, spännande hjul ni springer i tillsammans som hamstrar.
Låt folk TYCKA hur fan dem vill, förstår ni hur sjukt det är att FÖRBJUDA folk att ha en egen åsikt, och att sen följa det med att "såklart får alla tycka vad de vill, sålänge de håller med oss" är ett skämt. Ingen mänskia har rätt att skada någon annan, de säger jag inte mot, MEN ni kan inte generalisera alla "invandligskritiska" personer, för i gunt och botten gör ni samma sak som de ni hatar fast i annan utstäckning. Väx upp, flytta hemifrån, få lite perspektiv på värden. Puss och kram

#40 - Nicke

Det är lite talande att det är de som inte kan skriva som kritiserar skribenten...

Tack, Matilda, för en bra text! Att åberopa yttrandefrihet hit och dit hjälper föga eftersom den inte reglerar annat än relationen mellan staten och dess invånare. Alla har åsiktsfrihet men det är inte lagligt att yttra vad som helst.

Alla ni som tycker att rasism är ett uttjatat ord, var tycker ni att vi ska dra gränsen? Kan man som parti föra en rasistisk politik utan att vara rasister? Kan man som parti lägga rasistiska motioner utan att vara rasist? Hur många rasistiska uttalanden kan man som privatperson göra utan att bli betraktad som rasist? Hur många gånger kan man rösta på partier som för en rasistisk politik utan att vara rasist?

Vad tror ni egentligen att den patologiske lögnaren Åkesson menar när han säger "ett folk, ett land, en nation"? Att vi snällt ska be några att flytta? Eller att vi ska dela upp Sveriges yta i flera suveräna mini-stater efter vilka som bor där?

"Rasist" är inte ett uttjatat, överanvänt ord som har tappat sin mening. Det är bara fullt naturligt att det hörs väldigt mycket oftare när det finns fler som framför rasistiska åsikter. Däremot är det ett alltför milt ord att använda när man pratar om Sverigedemokrater.

#41 - Viktor

Det är tydligt efter 19 instanser av uttrycket rasism utan att ge ett konkret exempel på den "synliga rasism" hon skriver om, att skribenten behöver ta och definiera vad hon anser rasistiskt , jag antar att det i detta fall inte bara gäller uttalanden där man tydligt särskiljer olika raser. Anledningen till varför hon inte definierar eller ger konkreta exempel är helt enkelt för hon själv inte har en susning. eller kan de vara så att hon tror att alla som anser att människor är olika mycket värda = rasister? i så fall är hon en hycklare eller en psykopat som inte värderar sina föräldrar/barn/vänner högre än andra. eller varför inte ur ett samhällsperpektiv polis vs bilbrännare? Nej människor är inte lika mycket värda, men värdet hänger inte på hudfärg.

#42 - Elaine

Så bra och viktig text Matilda. Jag håller verkligen med dig till etthundra procent i det du beskriver. Kändes skönt att läsa denna text.

#43 - Alexander

Att säga "Yttrandefrihet innebär inte att du får hetsa mot folkgrupp" är som att säga "Bara för att du lever i ett fritt samhälle så får du inte misshandla människor". Bägge är sanna, men om du ska hävda att någon begår hets mot folkgrupp så är det bra att kunna bevisa det, t.ex. med citat eller andra typer av exempel.

Du kan inte bara gå runt och anklaga människor för misshandel, särskilt när knappt några tecken på våld ens syns till.

Vad du istället gör är att säga "Alla som har en åsikt om invandring som inte är som min begår per automatik hets mot folkgrupp". Tack vare yttrandefriheten så är du välkommen att hävda en sådan grej (varsågod på förhand), men om du vill att seriösa människor ska finna dig intressant så bör du framhäva belägg för att så är fallet.

Sen måste jag bara ge svar på tal till Kenneth A, eftersom denna herrre inte vet ett skvatt.

Först och främst, att hävda att "kristendomen står för de flesta folkmorden" är att visa på total okunskap om historia. De flesta och värsta folkmorden som funnits skedde innan kristendomen. De värsta imperierna som existerat skedde innan kristendomen. Det assyriska riket, som var mänsklighetens längst överlevande imperium och känt som det mest skoningslösa, bildades tusentals år innan kristus och är bara ett exempel.

Tror du Hitler var en djävul? Ta och läs på om Djingis Khan, eller är inte han vit nog för att fånga din uppmärksamhet?

Islam spreds med svärdet, Mohammed och hans efterföljare var ett gäng exceptionellt framgångsrika krigsherrar.

Mänsklighetens historia är skriven med blod. Dra ut huvudet ur din röv och inse att den vita mannen inte är den coolaste katten.

#44 - Amazeballs

Bra skrivet. Men många av kommentarerna... Ofattbart. Ni som skriver att hon inte tycker yttrandefriheten är viktig har uppenbarligen svårigheter med läsförståelse. Men låt mig slösa min tid på att förklara: yttrandefriheten är inte ok då den handlar om RASISM. Hänvisar till bok om andra världskriget om du missat hur det börjar och slutar. Vidare att skriva att islam sprider sig och HJÄLP vi måste stoppa den, är ju emot all frihet. Om den sprider sig så har väl folk VALT den?? Vilket folk är fria att göra. Vidare, om du tror att islam är kvinnoförtryckande, återkom så ska du få rätt källor. Läs också Bibeln och återkom sen.

#45 - husse nilt

Varför uttalar du du díg överhuvudtaget Mathillda???
Det du förespråkar är ren och illröd kommunism i dess värsta banor.
Tycker du borde ta en studieresa på sisådär 12 månader till Kamrat Kim i Nordkorea.
Där kan du ju försöka bete dig som du gör här.

#46 - Knas

vakna upp från din bubbla, yttrandefriheten har vi bråkat för i tiders tider. människor var för rädda för att säga vad dom tycket dom var styrda av makten. rasism, hets mot folkgrupp, lika värde, diskriminering, mm mm står du lika mycket för som alla andra i o m att du har yttrande frihet, varför delar man in människor i grupper efter religion hudfärg mm det är vi som har gjort en gång tiden. o det får vi äta i dag.
du o andra sidan som hetsar mot något du inte gillar o bildat en uppfattning om vad är det. har människor inte lika värde, man behöver inte tycka om dom men man behöver inte hänga ut dom med falska anklaganden. Finns säkert nån dum jävel i SD som är Nasist, troligen inte allt för högbegåvad ja. men om du står för att vi ska ta bort yttrandefriheten så kanske vi slipper höra något dravel från dej nått mer. när du är äldre kommer du rösta anorlunda troligen vara en kapitalist med helt andra värderingar.

#47 - Anonym

Absolut! Sluta dalta med araber som kommer hit och sprider sitt hat mot ex. judar.

#48 - Manowar

Jävligt bra skrivet!!!

#49 - Queenceee

Så bra skrivet! Så "kul" att många av de som har de åsikter "tycker det är så viktigt med yttrandefriheten" tills man själv inte håller med dem, finns många såna på båda sidor..
För mig är det viktigaste att alla respekterar varann oavsett åsikt.

#50 - Pussytive

Många verkar inte ens vilja förstå vad Matilda menar. Man kan säkert kritisera texten på olika sätt, men folk som bara säger emot verkar inte kunna läsa ordentligt eller ens vilja förstå. Tycker det var ett bra inlägg i denna debatt! Önskar folk kunde använda sunt förnuft istället. Tänka efter, tänka kritiskt. Istället samlas många i enskilda forum med annat trångsynt folk som bara har en åsikt och lite kunskap.

Följa Sveriges lagar verkar ju många klaga på att invandrare inte gör... kanske ni ska läsa på själva först. Tycker synd om er för er okunskap. Tur att det finns intelligenta människor här ute som kan hjälpa er lite.

Stå på dig Matilda! Glad att jag hittade till din blogg!

Kram Pussytive

#51 - Lars B Andersson

Mycket bra artikel Matilda. Och i vanlig ordning törs inte "yttrandefrihetsförsvararna" stå för sina åsikter. Och ja lagen om hets mot folkgrupp är för dålig när ytterst få av rassetrollen ställs för ansvar. Och framförallt facebook borde se över sina regler då det blivit en plattform för fascister som SD, det kan stå oss dyrt

#52 - Malin

Men herregud va många som blev upprörda här.
Som vanligt när sånt här skrivs i och för sej..
Jag undrar vad som gör en till rasist? Nån som vet?
För de flesta skyndar sej att säga "men jag är inte rasist"...
/ nouw.com/malinedlund

#53 - Lisa

Trots att Sverigedemokraterna är byggda på en nazistisk ideologi så är partiet inte detsamma som när det först uppkom. Många (om inte alla) partier har en mörk bakgrund och det är inget som är relevant idag, tyvärr. Alla har rätt till sin egen åsikt, även Sverigedemokraterna, på grund av att de uttrycker sig (oftast) inte på ett rasistiskt sätt. För att tolka deras partiprogram och deras mål måste man läsa mellan raderna, inte direkt av texten. Sen vissa av Sverigedemokraternas politiker öppet visar vad de tycker och känner kring invandrare (t.ex järnrörsskandalen eller Gunilla Schmidts uttalande på twitter) verkar ingen vilja ta ansvar för.
:)

#54 - Siripuzen

Heisann folkens! 😃
Vet dere hva? Syns at det er litt mye påhopp på Matilda her jeg?! La nå ho få lov å ha sine egne meninger da, uanztt hvor ung/gammel ho er 😃
Syns ho er töff jeg, som tar opp dette her! 😃
Og dere som ikke er enige med ho, hopp over å les mer da vel?? Verre enn det er det ikke..
Ikke rart det blir krig i verden vött, når man ikke får skrive hva man syns uten å bli hoppa på med en gang!! Hmmmmm...
MAKE LOVE - NOT WAR 💗

#55 - Anonym

Heisann folkens! 😃
Vet dere hva? Syns at det er litt mye påhopp på Matilda her jeg?! La nå ho få lov å ha sine egne meninger da, uanztt hvor ung/gammel ho er 😃
Syns ho er töff jeg, som tar opp dette her! 😃
Og dere som ikke er enige med ho, hopp over å les mer da vel?? Verre enn det er det ikke..
Ikke rart det blir krig i verden vött, når man ikke får skrive hva man syns uten å bli hoppa på med en gang!! Hmmmmm...
MAKE LOVE - NOT WAR 💗

#56 - Joachim Persson

Undrar varför min kommentar inte godkänns...

#57 - Mathilda J

SÅ läsvärt inlägg!

#58 - Sven

Ta dit liv

#59 - Annon

Ursäkta men är du korkad eller är du korkad? Du ber andra att läsa på om saker innan de uttalar sig, men uppenbarligen är det du själv som bör göra det. SD är inte ett rasistiskt parti, de har aldrig uttryckt hat mot en specifik folkgrupp (det är sådana som Du som förvrider allt de säger). De har heller aldrig sagt att de vill "slänga ut alla invandrare". Om du faktiskt sätter dig ner och läser deras upplägg kanske du förstår lite bättre vad dem står för. De vill "skärpa invandringen" - Sverige inte kan ta emot Alla. Sveriges ekonomi håller dessutom på att gå åt skogen varav den massiva invandringen är en utav flera faktorer. De vill som sagt inte slänga ut alla invandrare, bara de som missköter sig. "Ta seden dit man kommer" brukar man säga. Du skulle aldrig få bete dig på ett visst sätt i ex Iran utan att bli utslängd och tillbakaskickad till ditt hemland. Varför ska då Sverige vara så jävla mesigt och tolerant mot brottslingar som enbart kommit hit därför lagarna är för slappa och de kan därmed bete sig hur de vill? Och för att klargöra så menar jag ej att alla med utländskt nationalitet begår brott.

Dessutom kan jag också tillägga, när vi ändå är inne på SD, att majoriteten av SDs väljare är människor av utländskt ursprung, alltså fler utländska väljare med andra trosbekännelser än kristna svenskar. Vad gör det då dem till? Hatar dem sitt eget folk? Det finns många, även dem som inte är "infödda svenskar", som värnar om Sverige och som vill alla väl, speciellt framtida generationerna. Och eftersom dem är invandrare: vad gör då deras åsikt dem till? "Förrädare"? Jag vill också minnas att personer som du, vänstermänniskor, också i många fall förföljt och trakasserat personer (svensk som invandrare) för att dem har "fel åsikter". Hur ni dessutom kallat flera av dessa personer med Afrikanskt ursprung "husn-word".

Så snälla människa, lär dig om saker som händer i samhället istället för att sitta och kasta ur dig en massa skitsnack och lögner. Saker Du inte ens har en aning om utan bara läst dig till och tyckt "ja detta stämmer mycket bra".

//en som är sjukt trött på vänstermänniskors okunskap

#60 - Urban

Säga vad man vill SD och dess bakgrund. Men så som Sverige styrs idag så kan det fanimej inte bli sämre.

#61 - Krister

Kan du berätta hur jag blir kurd.
Finns det nån kurs?
Hur uppfattas en konverterad kurd?

Kommentera